Мекици без яйца

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Мекици без яйца
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
29/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"На вкусните мекици не им трябват яйца, а майсторска ръка, която да ги замеси"

Необходими Продукти

  • брашно - около 2 ч.ч.
  • ядково мляко - 250 мл
  • суха мая - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 2 щипки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядковото мляко се затопля. От него се отделя около 100 мл и към него се прибавя маята, захар и сол. Разбърква се хубаво и се оставя за около 5-10 минути.

През това време се пресява брашното. Към пресятото брашно се прибавя сместа с маята. Добавя се и останалото ядково мляко.Разбърка се хубаво до получаването на еднородна смес.

Готовата смес за мекици се оставя завита със стреч фолио на топло за около 20-30 минути.

Олиото се слага на котлона да се сгорещи. След това с лъжица, потопена в олио, се взема от сместа и се пуска в сгорещено олио.

Мекиците се изпържват хубаво и от двете страни.

Готовите мекици се слага в купа, която е покрита с хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: