Най-вкусната питка

29/04/2017
"Трябва да я опитате, за да разберете, че това наистина е най-вкусната питка, която може да съществува "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца799
  • Преглеждания за седмицата121
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и сипете 100 мл от него в купичка. Добавете начупената мая, 2 с.л. от брашното и захарта. Покрийте и оставете за кратко да се активира маята.

Разбийте киселото мляко с яйцата и добавете активираната мая, солта и останалото прясно мляко.

Направете кладенче в брашното и изсипете сместа. Започнете да месите, като приемате от брашното постепенно. Полученото тесто намажете с олио, покрийте и оставете да втаса.

Разрежете втасалото тесто на 4-5 равни части. Намазнете ръцете си с разтопеното масло и оформете 4-5 правоъгълника.Наредете ги един върху друг, като между всеки мажете с масло и поръсвате със сирене и рендосан кашкавал.

Последният лист тесто не се поръсва с нищо. Разрежете на малки квадрати или ромбоиди. Намазнете формата в която ще печете вашата питка и безразборно сложете късчетата тесто.

Разбийте жълтъците с млякото, намажете питката и оставете повторно да втаса.

Печете в загрята фурна на 170 градуса около 40 минути.

Готовата питка поръсете с шарена сол.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар