Кремсупа от тиквички с морски дарове

29/04/2017
RosMarот RosMarЧирак
"Уникална вкусотия, която ще изкуши не само любителите на морски дарове, но и всички смели кулинарни експериментатори "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуковият бульон се слага да заври. Тиквичките се нарязват на кубчета и се слагат в бульона. Когато тиквичките омекнат, се прецеждат от бульона, като самият бульон се запазва.

Тиквичките се пасират, като постепенно се добавят сметаната, прясното мляко и част от бульона, докато се получи желаната гъстота.

Връща се на котлона да заври и се прибавят сол, черен пипер и половината от маслото.

Отделно в тиган в останалото масло се задушават морските дарове. Когато се задушат, се слагат в супата, а супата се сваля от котлона.

Франзелата се нарязва на филийки, които се запичат за кратко във фурната.

Докато филийките се запичат, босилекът се нарязва на ситно и се смесва с лимоновия сок и зехтина.

От полученото песто се намазват изпечените филийки и се поднасят заедно със супата.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар