Сладкарски яйчен крем

12/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Предлагаме ви един универсален домашен крем за вашите торти, еклери, понички, бухти. Лек и лесен, този крем е винаги актуален "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315 530
  • Преглеждания за месеца4204
  • Преглеждания за седмицата123
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.

Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.

Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н.подобни рецепти тук

5 27
4 14
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Иванка Йорданова
И аз правя такъв, само че добавям и настъргана кора лимон за още аромат, както и есенция ром и ванилия. Накрая добавям и разтопено масло. Става страхотен крем
2
3
Antoaneta Aleksandrova
Antoaneta Aleksandrova
13.11.2017 23:28
Любимият ми крем още от детски години. Единственото различно е че накрая, когато леко поизстине слагам и разбитите на сняг белтъци от яйцата, от което става още по-пухкав и въздушен.
8
0
Силвия Маринова
Кремът стана много вкусен и пухкав.Аз го приготвих с кафява захар и добавих бучка масло :)
5
2

Виж всички коментари или напиши такъв