Сладкарски яйчен крем

12/05/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Предлагаме ви един универсален домашен крем за вашите торти, еклери, понички, бухти. Лек и лесен, този крем е винаги актуален "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208 468
  • Преглеждания за месеца11018
  • Преглеждания за седмицата2934
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.

Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.

Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н.подобни рецепти тук

5 25
4 13
3 4
2 5
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Силвия Маринова
Кремът стана много вкусен и пухкав.Аз го приготвих с кафява захар и добавих бучка масло :)
2
0
Силвия
Силвия
29.07.2015 14:59
Кремът ми стана страхотен,само че използвах натурално нишесте .
2
0
Алис
Алис
03.07.2014 12:25
Крема подходящ ли е за пълнеж за торта ?
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв