Сладкарски яйчен крем

12/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Предлагаме ви един универсален домашен крем за вашите торти, еклери, понички, бухти. Лек и лесен, този крем е винаги актуален "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325 172
  • Преглеждания за месеца2941
  • Преглеждания за седмицата338
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.

Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.

Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н.подобни рецепти тук

5 27
4 14
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Цвети Георгиева
Става много вкусен. Правя го по рецептата, но когато го използвам за пълнеж на торта го изчаквам да изстине напълно и слагам и сладкарска сметана / от около 50 до 100мл. /. Тогава става просто уникален за пълнеж на торти. Понякога слагам и плодове след като изстине /главно банан/ и става много хубав и за директно консумиране и за пълнеж на торти.
1
0
Иванка Йорданова
И аз правя такъв, само че добавям и настъргана кора лимон за още аромат, както и есенция ром и ванилия. Накрая добавям и разтопено масло. Става страхотен крем
2
3
Antoaneta Aleksandrova
Antoaneta Aleksandrova
13.11.2017 23:28
Любимият ми крем още от детски години. Единственото различно е че накрая, когато леко поизстине слагам и разбитите на сняг белтъци от яйцата, от което става още по-пухкав и въздушен.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв