Сладкарски яйчен крем

12/05/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Предлагаме ви един унивесален домашен крем за вашите торти, еклери, понички, бухти. Лек и лесен, този крем е винаги актуален"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173 065
  • Преглеждания за месеца5022
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.

Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.

Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 24
4 13
3 4
2 5
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Силвия Маринова
Кремът стана много вкусен и пухкав.Аз го приготвих с кафява захар и добавих бучка масло :)
1
0
Силвия
Силвия
29.07.2015 14:59
Кремът ми стана страхотен,само че използвах натурално нишесте .
1
0
Алис
Алис
03.07.2014 12:25
Крема подходящ ли е за пълнеж за торта ?
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв