Сладкарски яйчен крем

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
12/05/2012
"Предлагаме ви един унивесален домашен крем за вашите торти, еклери, понички, бухти. Лек и лесен, този крем е винаги актуален"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+2 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157 793
  • Преглеждания за месеца1467
  • Преглеждания за седмицата248
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.

Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.

Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 24
4 13
3 4
2 5
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Силвия
Силвия
29.07.2015 14:59
Кремът ми стана страхотен,само че използвах натурално нишесте .
1
0
Алис
Алис
03.07.2014 12:25
Крема подходящ ли е за пълнеж за торта ?
0
1
65173
65173
30.11.2014 10:52
Кремът е страхотен за пълнеж а торта, аз наскоро си направих бисквитена и украсих с настърган млечен шоколад. За повече красота може половината да го направиш с какао :)
3
3
Лили
Лили
25.04.2014 00:08
Аз го правя с 8 супени лъжици брашно и 13 лъжици захар
3
7

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти