Картофена салата с чипс от бекон

29/04/2017
RosMarот RosMarЧирак
"Обичаме картофена салата, но щом чухме, че има и чипс от бекон - направо забравихме за всичко друго "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на много тънко и се подрежда в тава върху хартия за печене. Пече се около час и половина на 110 градуса докато стане на чипс.

През това време се сваряват картофите. Като изстинат, се обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се зехтин, оцет, сол и черен пипер.

Пресният лук се нарязва на ситно и се прибавя към картофите. Добавя се и заквасената сметана и се разбърква.

Готовата салата се оставя за половин час в хладилник, за да се изстуди допълнително, а при поднасянето се аранжира с чипса и поръсена допълнително с нарязан пресен лук.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар