Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Картофена салата с чипс от бекон

Картофена салата с чипс от бекон

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634292
Картофена салата с чипс от бекон2 / 3
29/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Обичаме картофена салата, но щом чухме, че има и чипс от бекон - направо забравихме за всичко друго"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 връзка
  • бекон - 200 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • зехтин - 40 - 50 мл
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на много тънко и се подрежда в тава върху хартия за печене. Пече се около час и половина на 110 градуса докато стане на чипс.

През това време се сваряват картофите. Като изстинат, се обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се зехтин, оцет, сол и черен пипер.

Пресният лук се нарязва на ситно и се прибавя към картофите. Добавя се и заквасената сметана и се разбърква.

Готовата салата се оставя за половин час в хладилник, за да се изстуди допълнително, а при поднасянето се аранжира с чипса и поръсена допълнително с нарязан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: