Пикантни хлебчета с чесън и чили

30/04/2017
"Ароматни, леко пикантни и изумително вкусни хлебчета, които ще приготви лесно дори и пълен новак в кухнята "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 270 г топла
  • мая - 15 г жива или 5 г суха
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за овалване
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • риган
  • чили
  • босилек
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се гладко тесто от посочените продукти, което се оставя да отпочине за 30 мин. След това то се разделя на 24 топчета.

И те се оставят покрити на плота за 20 мин. След това всяко /върху намаслена повърхност/ се оформя на фитил.

Фитилчето се прави на възел, оставя се настрана. Когато всички хлебчета са готови, се овалват от двете страни в приготвената смес.

Редят се на разстояние в тава от фурната и върху хартия за печене. Оставят се да втасат 30 мин. Пекат се на 180 градуса за 30-35 мин.

Покриват се с кърпа за 10 мин. и са готови за хапване.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар