Телешо със сос от манатарки

30/04/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач10920413
"Телешко, сготвено до съвършенство и ароматен сос от манатарки - няма да откажете поканата ни за обяд "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 305
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • манатарки - 300 г
  • сушени гъби - 2 с.л (манатарки, пачи крак и др. горски гъби)
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана за готвене - 200 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се овкусява с подправките и се запечатва в загрят тиган за 3-4 мин.

След което се допича в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин.

За соса се нарязват на ситно лукът и чесанът. Задушават се в загрят зехтин заедно с манатарките. След като омекнат, се добавят и сушените гъби и сметаната.

Подправят се със сол и черен пипер и се готви до сгъстяване на течността.

Телешкото месо се изважда от фурната и се слага в тигана със соса за по-добро овкусяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар