Телешо със сос от манатарки

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634332
Телешо със сос от манатарки1 / 2
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Телешко, сготвено до съвършенство и ароматен сос от манатарки - няма да откажете поканата ни за обяд"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • манатарки - 300 г
  • сушени гъби - 2 с.л (манатарки, пачи крак и др. горски гъби)
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана за готвене - 200 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се овкусява с подправките и се запечатва в загрят тиган за 3-4 мин.

След което се допича в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин.

За соса се нарязват на ситно лукът и чесанът. Задушават се в загрят зехтин заедно с манатарките. След като омекнат, се добавят и сушените гъби и сметаната.

Подправят се със сол и черен пипер и се готви до сгъстяване на течността.

Телешкото месо се изважда от фурната и се слага в тигана със соса за по-добро овкусяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: