Френски профитероли с шоколадов сос

30/04/2017
Mirelaот MirelaНовак
"Другото име на изтънченото изкушение - френски профитероли с шоколад "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За профитеролите
  • мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 120 г
  • брашно - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 4
  • За соса
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • черен шоколад - 200 г
  • сметана - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете маслото на кубчета. Загрейте водата с млякото и солта и щом маслото се разтопи. Снемете съда от огъня и изсипете брашното наведнъж. Бъркането е енергично и след това върнете съда за още минута на котлона, като не спирате да бъркате.

Дръпнете тестото от огъня и добавете едно по едно 3 яйца. Последното го разбийте отделно и го добавете само ако тестото е твърде гъсто.

Прехвърлете сместа в пош и оформете профитеролите в тава, застлана с хартия за печене.

2. Сложете тавата във фурната на 200 градуса за около 30 минути. Извадете ги, оставете ги да се охладят и направете прорез във всяка.

3. Загрейте водата за шоколадовия сос, добавете захарта и какаото. Щом сместа заври, намалете котлона и добавете сметаната с начупения шоколад. Разбъркайте.

4. Напълнете с пош профитеролите с по малко от сиропа, а преди сервиране ги полейте щедро отгоре с шоколадовата смес.

По желание може да напълните профитеролите с бял крем.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар