Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с хрупкава коричка и ризото с гъби и див лук

Свински котлети с хрупкава коричка и ризото с гъби и див лук

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634322
Свински котлети с хрупкава коричка и ризото с гъби и див лук1 / 2
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Изискан специалитет за важните моменти в живота"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 700 г
  • галета - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 60 - 70 мл
  • сол
  • черен пипер
  • за ризото
  • ориз - 200 г за ризото
  • бульон - 1, 5 л зеленчуков
  • печурки - 250 г
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 50 мл
  • див лук - 1 връзка
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • сирене - 100 г краве
  • сирена - 100 г парчета от други (бри, камембер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Свинските котлети се начукват добре през фолио, за да не пръска. Овкусяват се със сол и черен пипер. След това се овалват в галета, разбитите яйца и пак в галета. Изпържват се в тиган със загрято олио и от двете страни до златисто. След това се запичат в предварително загрята фурна за около 10 мин.

За ризотото, първо, гъбите се нарязват на шайби, а дивият лук се наситнява. Задушават се в малко зехтин, докато омекнат и течността се изпари.

Изваждат се и в същия тиган с останалия зехтин се запържва оризът и нарязания на дребно глава лук. Добавя се виното и след като изври, се добавя от зеленчуковия бульон малко по малко.

Бърка се постоянно, като се гледа оризът да не остане жаден. Накрая се прибавят задушените гъби, парчетата от всички сирена, сол, черен пипер. Хрупкавите котлети се поднасят с гарнитура от топло ризото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: