Пилешки бутчета с чоризо и ориз

29/04/2017
"Бутчета с ориз? Знаем как да ги направим двойно по-вкусни от класическите - вижте тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерена температура. Запържете бутчетата до златисто от всички страни (за около 15 мин.) Междувременно почистете червената чушка и я нарежете на едри парчета.

Обелете и нарежете на кръгчета чоризо. Почистете и нарежете лука и чесъна на ситно. Извадете бутчетата от тигана и намалете температурата на котлона.

Изсипете нарязаните лук и червена чушка и гответе около 10 мин. до омекване. Добавете чоризото и чесъна и запържете за около 5 мин. Разбъркайте с доматеното пюре и гответе около минута.

Върнете пилешките бутчета и добавете мащерката, бялото вино и бульона. След като заври, покрийте с капак и оставете ястието да се готви около 25 мин. на тих огън.

При готовност добавете ориза и гответе още около 20 мин., или докато се сготви оризът. При необходимост, ако оризът не е сготвен, а е абсорбирал цялата течност, можете да добавите бульон или вода до напълното му сготвяне. Накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар