Желирана торта с крем и ягоди

30/04/2017
"Добре дошли в света на разкошните плодови торти "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо865
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на блата. Разбиваме белтъците с половината захар и в друга купа жълтъците с останалата. Смесваме двете и към тях прибавяме брашното, което пресяваме на части. Объркваме всичко с шпатула или дървена лъжица.

Застиламе с хартия за печене форма със свалящ борд и леко намасляваме. Изсипваме сместа за блата и печем в загрята фурна на 160 градуса за 30-35 минути. Оставяме готовия блат да се охлажда и започваме приготвянето на крема.

Затопляме млякото. Разбъркваме в купа жълтъците, захарта, ванилията, брашното и започваме да прибавяме по малко от топлото мляко, за да се темперира сместа. Изсипваме я при останалото мляко на котлона и бъркаме, докато се сгъсти кремът.

Накисваме желатина в 4-5 с.л. вода за около 10 минути и го прибавяме към леко охладения крем. Накрая разбиваме сметаната и я объркваме с крема. Изстиналия блат поставяме във форма за торта, отгоре разстиламе крема и поставяме в хладилник за 30 минути да стегне.

Почистваме и нарязваме ягодите, поръсваме ги с малко захар. След 20 минути отцеждаме сока (трябва ни 1/2 ч.ч.), ако е по-малко добавяме вода. Към него прибавяме захарта, сока от лимона и кипваме на котлона.

Приготвяме желатина според указанията на опаковката и го добавяме към ягодовия сироп. Нареждаме ягодите върху тортата и заливаме с охладения сироп.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар