Мусака с тиквички и чеснов сос

30/04/2017
Yuliya Kenderlievaот Yuliya KenderlievaНовак
"Пролетна мусака с тиквички - свежо предложение след по-тежките зимни специалитети "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо526
  • Преглеждания за месеца412
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава сипвате ориза и прибавяте каймата. Сипвате доматения сос. Тиквичките и морковите нарязвате на кубчета и ги прибавяте в тавата.

Нарязвате на ситно копъра и чесъна, прибавяте и тях и хубаво разбърквате съставките в тавата. Прибавяте черния пипер, солта и олиото. Накрая добавяте и 2 чаени чаши вода.

Слагате да се пече на 180 градуса.

Разбивате яйцата и киселото мляко и когато мусаката е готова, заливате със сместа и запичате до златисто.

За да направите соса, в купичка прибавяте разбито кисело мляко, майонеза, пресована скилидка чесън и наситнен копър. Разбърквате да стане гладка смес.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар