Вит лападник със сирене

30/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"И следващият път като кажем, да се хванем за зелено, да зваете, че черпим с парче вит лападник със сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца846
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баница – 500 г
  • за плънката
  • олио – 7 с.л.
  • зелен лук – 4 стрък
  • лапад – 300 г пресен
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер – 0.5 ч.л.
  • сол – 1 щипка
  • сирене – 150 г
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 3 с.л.
  • сода бикарбонат – 1 щипка
  • за намазване
  • яйца – 1 бр.
  • кисело мляко – 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и лапада на ситно. Запържете лука в половината нагрято олио до омекване, добавете лапада, джоджена и черния пипер. Запържете до омекване на лапада.

Отстранете от огъня и оставете да се поохлади. Отделно разбийте яйцата с вилица, добавете натрошеното сирене, киселото мляко, смесено с щипка сода, и останалото олио, разбъркайте добре.

Вземете един лист от корите намажете с 2 с.л. от сместа равномерно. Вземете втора кора поставете я върху първата и отново намажете с 2 с.л. от сместа.

Навийте на руло откъм по-широката страна на листите и поставете рулото в намазана с олио тава. Така процедирате с всички кори (две по две), до изчерпване.

Разбийте яйцето с киселото мляко и полейте оформената баница, разклатете добре. Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете до готовност за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар