Пиле със сос бешамел в гювече

30/04/2017
"Затворете очи и се насладете на великолепния вкусна това пиле със сос бешамел в гювече "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 369
  • Преглеждания за месеца1094
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на ситно. Задушете го със зехтина, докато омекне. Добавете нарязаното на кубчета пилешко месо. Похлупете с капак и запържете, докато месото си промени цвета. Овкусете със сол и черен пипер.

Разделете месото в три гювечета. Отделно разтопете маслото. Добавете брашното и при непрекъснато бъркане с дървена лъжица запържете до златист цвят. Прибавете прясното мляко на тънка струйка.

Бъркайте непрекъснато да разтварянето на брашното и сгъстяване на соса. Полейте със сос върху месото в гювечетата. Запечете в загрята фурна до получаването на кафеникав загар.

Поръсете с настърган кашкавал преди края на печенето и допечете до разтопяването му. Преди поднасяне поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар