Марулеви сармички без печене

30/04/2017
"Уникални пролетни сармички от марули - идеалното допълнение към чаша бяло вино "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • извара - 150 г обезмаслена
  • зелен лук - 1/3 връзка, само перата
  • маслини - 50 г солени
  • маруля - 10 листа
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и предварително обезкостените маслини на възможно най-ситно. Разбъркайте изварата със зеленчуците, подправките и зехтина, докато се получи пастет.

Оставете в хладилника да престои поне половин час. Със супена лъжица дозирайте плънката за сармичките. Поставете една супена лъжица с връх в остовата на маруленото листо и завийте като пакетче.

Ако марулените листа са по-големи, за улеснение можете да отчупите по-твърдата част, която отива към стеблото на марулята.

Поднесете сармичките като студено предястие. Можете да гарнирате с млечен чеснов сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна
Биляна
03.05.2017 13:28
много интересна идея
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв