Франзела с босилеково масло

30/04/2017
"Няма да устоите на аромата, няма да устоите на вкусна - затова хапнете с удоволствие и без никаква мярка "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • франзела - 1 бр.
  • масло - 1 бр. /125 г/ краве
  • чесън - 5 бр. пресен, пера
  • лимонова трева - 5 стръка
  • босилек - 5 бр. листенца
  • морска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кръстообразни разрези, широки около 1 пръст и дълбоки не повече от 1. 5 см, по цялата дължина на франзелата. Накълцайте възможно най-ситно билките.

Оставете маслото да се размекне, но не и да става течно. В купичка смесете маслото с накълцаните билки и разбъркайте, докато стане еднородна смес.

Пресипете маслото върху парче фолио за свежо съхранение. Завийте и оформете като салам. Оставете калъпчето във фризера за тридесетина минути да се стегне.

Когато стане отново с твърдостта на обикновено краве масло, нарежете толкова кръгчета, колкото са разрезите на франзелата. Останалото масло може да запазите в хладилника.

Във всеки процеп на хлебчето тръснете щипка сол и поставете резенче масло. Загрейте фурната на 250 градуса и сложете по средата на фурната.

Дръжте франзелата само няколко минути, колкото да се зачерви съвсем леко и маслото да се разтопи. Поднесете топла.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар