Пене с гъби и наденички

30/04/2017
"Между вас и тези разкошни наденички стоят само двайсетина минути в кухнята и нашата подробна рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • наденички - 2 бр. сурови от свинско месо (около 200 г)
  • бекон - 150 г
  • гъби - 150 г
  • пене - 250 г паста
  • пармезан - 80 г
  • жълтък - 1 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете обвивката от наденичките и запържете каймата на сух дълбок тиган за около 10 мин, докато покафенее. Натискайте и разбърквайте, за да стане каймата на малки парченца.

Почистете и нарежете гъбите на малки парчета. Нарежете бекона на кубчета. Извадете от тигана запържената кайма и сипете гъбите и бекона.

Пържете до златисто на бекона около 10 мин. Върнете месото от наденичките и дръжте сместа на топло.

Междувременно сварете пастата според указанията на производителя. Смесете 40 г от пармезана с яйчения жълтък, по-голямата част от магданоза и заквасената сметана. Разбъркайте хубаво соса.

Смесете сварената паста с месната смес. Загрейте на слаб котлон и добавете соса. Разбъркайте хубаво и добавете малко от водата, в която е вряла пастата.

Гответе още няколко минути и сервирайте готовата паста поръсена с допълнителни пармезан и магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар