Салата от цвекло и риба тон

30/04/2017
Krassi11от Krassi11Новак
"Ако знаете само колко вино ще изпиете с тази салата ... "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • риба тон - 120 г от консерва
  • червено цвекло - 4 глави, средни, пресни
  • яйце - 4 бр. варени
  • домат - 2 бр. средна големина
  • майонеза - 7 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон или на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • сушен копър - на вкус
  • зехтин - за намазване на цвеклото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете цвеклото с кухненска четка под течаща вода. Подсушете го добре и намажете със зехтин. Завийте всяка глава във алуминиево фолио и печете на 200 градуса около час - зависи от големината му, затова може да му е необходимо и малко повече време. След готовност развийте от фолиото и когато изстине нацяло, обелете и нарежете на кръгове, а после всеки кръг на ленти с дебелина по ваш избор.

Доматите нарежете по същия начин. Те не трябва да са много узрели, за да е лесно рязането и да станат достатъчно правилни ленти.

Яйцата направете на малки кубчета, а рибата тон отцедете добре от мазнината в консервата и разронете с пръсти.

Съединете всички тези продукти в купа и изстискайте лимоновия сок, сложете майонезата, солта, пипера и копъра.

Разбъркайте добре и сервирайте на индивидуални порции или както ви харесва.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар