Варненски бурма бюрек

30/04/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Който е на диети, да не ходи във Варна, че там правят опасно вкусна бурма-бюрек - няма отказване "
Приготвяне55 мин.
Готвене30 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 0.5 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • орехови ядки - 1 ч.ч. счукани
  • канела - 1/2 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 750 г
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното яйцата и олиото, оцета и водата омесваме тесто.

От него правим топчета, като ги оставяме да починат около 40 минути и след което ги разточваме на тънки листа.

Всеки лист го намазваме с разтопеното масло и прибавяме плънката от орехите, захарта и канелата. Прегъваме листа от двата края към средата.

Срязваме на две и всяка част навиваме като охлюв. Печем в леко загрята фурна при умерена температура.

Приготвяме сиропа и в него пускаме за минута охлювчетата. След това ги заливаме с останалият сироп.

Сиропът става по-лек, ако към него прибавим малко лимонова киселина или лимонов сок.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар