Пълнени домати с ориз и гъби със заливка

30/04/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2101250
"Зеленчукови вкусотии, които ще ви вземат ума "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината и малко вода задушаваме почистените измити и нарязани на дребно лук и гъби. След като омекнат, прибавяме ориза и по-малко от половината издълбана вътрешност на доматите, които сме приготвили за пълнене.

След набъбване на ориза посоляваме поръсваме с черен пипер и магданоза. Разбъркваме добре и пълним доматите. Овалваме ги в брашно и ги захлупваме с капачетата. В намаслена тавичка разстиламе останалата вътрешност от доматите, посоляваме и нареждаме напълнените домати.

Поливаме с останалата мазнина и печем в умерена фурна. Десетина минути преди изваждането им правим заливка от разбитите с мляко яйца.

Запичаме до стягане на яйцата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар