Сарми от гъска

30/04/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Гъска със зеле е класика, но почакайте само да опитате тези зелеви сарми с гъска, пръстите ще си оближете направо "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • месо от гъска - 2 кг
  • лук - 5 глави
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер
  • кисела зелка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на еднакви парчета. Задушаваме ги в мазнината до зачервяване.

Изваждаме ги, посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и го объркваме с месото.

Всяко парче месо го завиваме с 1 лист от зелката.

Нареждаме сармите в тенджера плътно.

Прибавяме бахара и заливаме с топла вода, докато се покрият сармите, и варим на слаб огън.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар