Баница с коприва, сирене и яйца

01/05/2017
Valentina Psaltirovaот Valentina PsaltirovaПомощник Готвач 1x
"Вкусна баница за цялото семейство - хапвайте, оценявайте и споделяйте "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, попарва се във вряла вода и се изважда с решетеста лъжица в сито да се отцеди. Наситнява се с нож.

В купа се натрошава сиренето, прибавят се разбитите яйца и копривата. Това е плънката за баницата.

Вземаме тавата - най-хубаво квадратна или правоъгълна, но който няма - използва кръгла. Аз използвам кръгла.

Отварям пакета с корите. Слагам олио на дъното и размазвам с ръка. Слагам първата кора. Следват другите, като между тях мажа олио, за да не се слепят.

Плънката я разпределям на две места.

След като сложа и последното листо, разрязвам баницата на ромбоиди и я пека до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар