Хрупкаво рибно филе

30/04/2017
Mirelaот MirelaНовак
"Тайната на хрупкавото рибено филе е в панировката, а между приятели тайни няма "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бяла риба - 80 г
  • брашно - 10 г
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 15 г
  • филирани бадеми - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • майорана
  • За соса
  • майонеза - 20 г
  • кисела краставичка - 1
  • сол
  • лимонов сок
  • каперси
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Рибата се натрива с лимонов сок, посолява се, подправя се с черен пипер и майорана и се оставя да преседи така около час.

2. След това се овалва в брашно, потапя се в разбитото яйце, след това в галетата, смесена с филираните бадеми, и се пържи в сгорещено олио.

3. След като придобие златист цвят, се изважда върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.

4. Поднася се с чипс и сос, приготвен от смесените и разбъркани добре майонеза, нарязаната на ситно кисела краставичка, сол, лимонов сок и каперси.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар