Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хапки»Хрупкаво рибно филе

Хрупкаво рибно филе

MirelaMirela
Новак
22932454
Хрупкаво рибно филе1 / 2
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Тайната на хрупкавото рибено филе е в панировката, а между приятели тайни няма"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 80 г
  • брашно - 10 г
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 15 г
  • филирани бадеми - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • майорана
  • За соса
  • майонеза - 20 г
  • кисела краставичка - 1
  • сол
  • лимонов сок
  • каперси
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Рибата се натрива с лимонов сок, посолява се, подправя се с черен пипер и майорана и се оставя да преседи така около час.

2. След това се овалва в брашно, потапя се в разбитото яйце, след това в галетата, смесена с филираните бадеми, и се пържи в сгорещено олио.

3. След като придобие златист цвят, се изважда върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.

4. Поднася се с чипс и сос, приготвен от смесените и разбъркани добре майонеза, нарязаната на ситно кисела краставичка, сол, лимонов сок и каперси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: