Пилаф с пиле по одрински

01/05/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач204710
"И пилаф ще ви научим да правите, и вкусно пиле ще приготвите - въобще ястие, пръстите да си оближете "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 019
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • нахут - 2 ч.ч.
  • гореща вода - 4 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • пилешко месо - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. Нахутът се измива и накисва за час.

Вари се 30 минути и се оставя настрана, отцеден от водата, за да изстине. Почиства се от люспите.

Маслото се нагорещява и разтапя. Оризът се пържи в него до прозрачност, като се разбърква през цялото време. Налива се гореща вода и се прибавя и нахутът. Овкусява се със сол и черен пипер.

Похлупва се с капак, огънят се намаля и се оставя така, докато оризът поеме водата. Отдръпва се от котлона, маха се капака и се покрива с кърпа. След 15 минути оризът е готов за сервиране.

Пилето се накъсва и запържва леко. Добавяме върху ориза и сервираме.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар