Веган кекс с тиква

01/05/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Дайте на един заклет веган 1 час в кухнята и той такъв кекс ще ви спретне, че няма да повярвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганата тиква объркваме със захарта и престоява 10 минути (образува се сок, но това да не ви притеснява).

Орехите смиламе в блендер на не много дребно.

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера.

Към тиквата прибавяме олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата. Разбъркваме хубаво с шпатула или дървена лъжица.

Постепенно добавяме брашното, като хубаво разбъркваме, за да не се образуват бучки.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма.

Печем в студена фурна на 180 градуса за около час-час и половина, за по- сигурно проверяваме с клечка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар