Печено пиле с розмарин и пържени картофи с портокалова сол

01/05/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач10820376
"Не просто печено пиле, а истинско кулинарно приключение "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, измива и се намазва от всички страни с масло, сол и черен пипер. Във вътрешността му се поставят 2 стръка розмарин, лимона разрязан на 2 и главата лук, разрязана на четири. Другата глава лук се разрязва на едри парчета в тава и върху тях се слага пилето да се пече.

Добавя се зехтинът, виното и малко вода, толкова че дъното на тавата да се покрие с поне 2 пръста течност. Завива се с алуминиево фолио и се пече около час в предварително загрята фурна на 180 градуса и още 30 мин без фолио.

Картофите се белят и нарязват на пръчици. Бланшират се в подсолена вода за 5-6 мин, след което се отцеждат от водата и се слагат във фризера за половин час. По този начин ще се намали съдържанието на вода в тях.

След това се изваждат и пържат в горещо олио. Докато се пържат, хималайската сол се смесва с настърганата портокалова кора и останалия стък розмарин. След като се изпържат, се поръсват с приготвената портокалова сол.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар