Печени френски сирена с конфитюр от ягоди

01/05/2017
RosMarот RosMarЧирак
"Уникално ароматно предложение за всички, които искат да се насладят на най-доброто от френската кухня "
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камембер - 250 г
  • френско сирене - 250 г (по избор с твърда бяла или жълта плесен)
  • кори за баница - 4 бр.
  • масло - 100 г разтопено
  • ягоди - 250 г (може и замразени)
  • захар - 50 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите и захарта се слагат на котлона да се варят, докато се получи гъст конфитюр. Разбърква се често.

Преди да се махне от котлона, се подправя с черен пипер за малко по-пикантен вкус. Всяко сирене се увива в 2 слепени кори за баница, така че да се получи пакет.

Поставят се в тава за печене и се намазват обилно с масло. Сирената се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10 мин.

При сервиране се поливат с ягодовия конфитюр.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Иванова Каменова
Камамбер също е френско сирене,
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв