Богаташки гювечета

01/05/2017
"Богаташите да си ядат миниатюрните порции в ресторантите, ние ще си хапнем с удоволствие от тези богаташки гювечета "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 795
  • Преглеждания за месеца6411
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • за 5 гювечета
  • наденица - 2 парчета варена с чубрица
  • луканка - 100 г
  • суджук - 100 г
  • масло - 5 с.л.
  • доматен сок - 500 мл
  • лютеница - 5 ч.л. едросмляна
  • печени чушки - 5 бр. червени
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 250 г
  • печурки - 370 г консервирани нарязани
  • домати - 1 бр.
  • топено сирене - 5 триъгълничета
  • яйца - 5 бр.
  • маслини - с чушка
  • чушки - 1/2 зелена +1/2 червена
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започвам с подготвяне на продуктите, като наденицата нарязвам на колелца, суджука и луканката - на съвсем тънки парченца, печените чушки - на парчета, сиренето натрошавам, кашкавала настъргвам на едро ренде, пресните чушки нарязвам на колелца, домата на шайби, топеното сирене - на малки парчета.

В гювечетата слагам по лъжичка краве масло и слагам в затоплена фурна да се разтопи. Размазвам и с помощта на четчица по стените и дъното.

Разпределям и подреждам изброените продукти в гювечетата, като на дъното сипвам доматения сок, слагам лъжица лютеница, нарязяната наденица, луканката и суджука, печените чушки, натрошеното сирене, поръсвам с чубрица, парченца пресни чушки, отцедените гъби, настъргания кашкавал, шайбите пресни домати, а върху тях завършвам с парченцата топено сирене.

Захлупвам с капачетата, слагам в загрятата фурна да печем за 30 мин.

Изваждам, чуквам във всяко гювече по едно яйце, поръсвам с червен пипер и допичам до готовност на яйцето.

След запичане на яйцето изваждам от фурната, леко охлаждам и поднасям гювечетата с маслините, пресния магданоз и по желание люти чушлета.

Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар