Талиателе с телешко, гъби и чушки

01/05/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2078237
"Романтика в чиния, с която да изненадате любимите хора за по-малко от половин час "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко - 300 г
  • лук - 1 глава нарязана на тънки ивици
  • жълти чушки - 2 бр. - нарязани на кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 200 г нарязани
  • бяло вино - 6 с.л.
  • течна сметана - 150 мл за готвене
  • черен пипер
  • сол
  • зелен лук - за украса
  • талятеле - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тиган и задушаваме внимателно лука и жълтите чушки за около 6-7 минути, докато омекнат. Изваждаме ги внимателно с решетъчна лъжица в друг съд и ги отделяме в друг съд.

Междувременно слагаме талиателето да се вари според указанията на опаковката.

Нарязваме телешкото месо на ивички и го слагаме да се запържи в мазнината, където сме пържили лука и чушките. След като месото покафенее, добавяме нарязаните гъби. Задушаваме за около 10-12 минути или докато месото стане готово. Разбъркваме постоянно. Намаляваме температурата.

След като месото е готово, връщаме при него в тигана лука и чушките, разбъркваме и сипваме бялото вино. След около 1-2 минути, когато течността леко се изпари, сипваме готварската сметана и овкусяваме ястието със сол и черен пипер. Задушаваме, колкото е необходимо, до получаване на хубав сос и след това отместваме от котлона.

Отцеждаме талиателето и го сипваме в затоплени чинии. Отгоре разпределяме телешкото, като се стараем във всяка чиния да има достатъчно сос.

Нарязваме само зелената част на пресния лук и поръсваме отгоре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар