Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиателе с телешко, гъби и чушки

Талиателе с телешко, гъби и чушки

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Талиателе с телешко, гъби и чушки
Снимка: Анонимен
1 / 2
01/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Романтика в чиния, с която да изненадате любимите хора за по-малко от половин час"

Необходими Продукти

  • телешко - 300 г
  • лук - 1 глава нарязана на тънки ивици
  • жълти чушки - 2 бр. - нарязани на кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 200 г нарязани
  • бяло вино - 6 с.л.
  • течна сметана - 150 мл за готвене
  • черен пипер
  • сол
  • зелен лук - за украса
  • талятеле - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тиган и задушаваме внимателно лука и жълтите чушки за около 6-7 минути, докато омекнат. Изваждаме ги внимателно с решетъчна лъжица в друг съд и ги отделяме в друг съд.

Междувременно слагаме талиателето да се вари според указанията на опаковката.

Нарязваме телешкото месо на ивички и го слагаме да се запържи в мазнината, където сме пържили лука и чушките. След като месото покафенее, добавяме нарязаните гъби. Задушаваме за около 10-12 минути или докато месото стане готово. Разбъркваме постоянно. Намаляваме температурата.

След като месото е готово, връщаме при него в тигана лука и чушките, разбъркваме и сипваме бялото вино. След около 1-2 минути, когато течността леко се изпари, сипваме готварската сметана и овкусяваме ястието със сол и черен пипер. Задушаваме, колкото е необходимо, до получаване на хубав сос и след това отместваме от котлона.

Отцеждаме талиателето и го сипваме в затоплени чинии. Отгоре разпределяме телешкото, като се стараем във всяка чиния да има достатъчно сос.

Нарязваме само зелената част на пресния лук и поръсваме отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: