Италианско дзукото с маскарпоне

01/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Гледайте на този страхотен италиански сладкиш не като на предизвикателство, а като на вкусна награда за усилията, които ще положите "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо907
  • Преглеждания за месеца906
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте дълбока купа с прозрачно фолио, така че краищата му да висят отвън, за да може после да се покрие цялата торта.

Разбийте сметаната с миксера на гъст крем. Отделно в друг съд разбъркайте с бъркалка на ръка крема Маскарпоне с пудрата захар и кондензираното мляко. Смесете двата крема в една купа. Прибавете ядките, ванилията, лимоновите стърготини, кубчетата папая и нарязания шоколад и разбъркайте всичко с шпатула.

Разделете крема на две части.

Разтворете силно нес кафе в голяма чаша и към него добавете коняк или ликьор по желание.

Залейте желатина и го оставете да набъбне в 100 мл студена вода за 5-10 минути, а след това го затоплете на водна баня да се разтвори.

Разтопете на водна баня 50 грама шоколад за готвене. Разтопения шоколад сипете в едната част от крема и разбъркайте добре.

Така получихме два крема - бял и кафяв. Разпределете желатина в двата крема с лъжици по равно и пак се разбърква.

Сглобяване на тортата:
Потопете всяка бишкота за кратко в свареното кафе и ги подредете в купата върху фолиото. Първото подредете бишкоти по дъното, а след това изправени по стените на купата.

Залейте с белия крем, а върху него наредете един ред бишкоти, потопени в кафе. Върху тях разстелете кафявия крем. Най-отгоре завършете отново с бишкоти. Завийте тортата с висящите краища на фолиото и я приберете в хладилника за няколко часа.

Преди сервиране, отворете фолиото от горната част, която като се обърне, ще остане отдолу за основа на тортата. Захлупете купата с подходяща чиния, а след това обърнете тортата и отстранете фолиото.

Поръсете цялата торта с какао. Аз ръснах и малко пудра захар за цвят.
Украсете по желание. Тук може да се фантазира и украсата може да бъде най-различна.

Червените ягоди стоят добре, нали?подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Разкошен сладкиш!!!! Браво, прекрасно изпълнение , също така и снимки.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв