Пържен черноморски калкан

01/05/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Разбира се, че ще опитате от най-вкусния пържен калкан "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 209
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • калкан - 1 кг черноморски
  • олио - за пържене
  • царевично брашно - за овалване
  • лимон - сока на един
  • девисил - 1 клонка пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете калкана на парчета. Поставете го в съд и го поръсете със сол, черен пипер и ситно нарязан девисил на парчета.

Полива се отгоре със сока на един лимон и се оставя за няколко часа в хладилник.

В тиган за пържене се поставя олиото да се загрява. Парчетата калкан овалвате от всички страни с царевичното брашно и поставяте в тигана с горещо олио да се пържи от двете страни.

Сервирайте и поднесете с парче лимон по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар