Патладжанени гондоли

01/05/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"За хората с изтънчен вкус, които държат винаги да хапват само най-вкусното "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 136
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите патладжани срежете по дължина и издълбайте с лъжица вътрешността. Поръсете със сол и оставете за около половин час да си пуснат черната вода. Издълбаната част също посолете. Измийте патладжана със студена вода.

Нарежете лука на кубчета и запържете в сгорещено олио. Прибавете част от издълбания патладжан, като преди това също накълцайте на кубчета.

Размийте каймата със 100 мл студена вода и разбъркайте. По този начин не става на едри топчета. Сипете я към към лука. Прибавете един обелен домат, нарязан на ситни кубчета, и подправете с черен пипер, кимион, чубрица и щипка червен пипер.

На дъното тавичката, в която ще се пече, се слага останалата част от издълбания патладжан и вторият червен домат, нарязан на резени. Поръсете с 3-4 лъжици олио и залейте с една кафена чашка вода. Отгоре подредете патладжаните и сложете във фурната да се пекат на 180 градуса, докато омекнат.

Когато са почти готови, извадете и поръсете с настърган кашкавал. Украсете с 2-3 резенчета чери домати. Отново се връщат във фурната, да се запече кашкавалът.

Няколко пръжнати чорбаджийски чушки и един обелен пресен червен домат, подрязан откъм дръжката и поръсен с магданоз, допълват вкуса на лятото.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!