Запеканка с кюфтенца и сочни зеленчуци

01/05/2017
"Кой може да каже не, когато в чинията го чака сочна порция кюфтенца и зеленчуци "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 727
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първо кюфтенцата. Нарежете лука и чушката съвсем на ситно, към галетата прибавете прясното мляко. Омесете каймата с галетата, лука и чушката, прибавете яйцето. Подправете с пипера, чубрицата и пресния магданоз. От сместа оформете кюфтета като топчета, като в средата сложете кубче кашкавал. Оставете на хладно, докато подготвите зеленчуците.

Нарежете патладжана, тиквичките и доматите на колелца. Патладжата сложете в подсолена студена вода, за да пусне горчивия сок. Извадете патладжана от водата, измийте и подсушете. Нарежене лука на полумесеци, а пресния чесън - на ситно.

В намазнена обла тава започнете да редите ястието. Подредете и разпределете кюфтенцата в кръг, като помежду тях редувате зеленчуците -патладжан, домат, тиквичка, лук и така до изчерпване на всички продукти /приложила съм снимка в суров вид на ястието/.

Поръсете с нарязания чесън. Посипете ястието с вегетата, полейте със зехтина, завийте тавата с фолио и печете във фурна 45 мин. Отстранете фолиото и допечете още 15 мин.

В края посипете с настърган кашкавал и поръсете с червен пипер и сложете отново във фурната до разтопяване на кашкавала.

Пригответе млечно чесновия сос. Смесете млякото, майонезата, пестото и горчицата. Добавете солта, чесъна и разбъркайте с бъркалка.

Украсете и поднесете запеканката с пресен магданоз и млечно-чесновия сос.

Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

marcheva14  Мария Симеоно
Невена, здравей!
Разрешавам си да кача още две снимки на тази прекрасна "Запеканка...." На мен много ми хареса на вкус, свежо е. Единствената разлика е , че обелих патладжана от кората, и също доматите, че не търпя люспи. Благодаря ти за идеята!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.05.2017 09:11
Невена, как ще се отказваш, миличка, аз съм ти голям фен, с голямо удоволствие преглеждам рецептите ти, които са винаги перфектно поднесени. Всички кулинари тук имат специфичен начин на изразяване, чрез рецепти и снимки, и тези от нас, които са често в сайта вече сме свикнали само по снимката да познаваме коя рецепта на кой автор е и да ти кажа вече разпознавам и твоите :) Готвиш с чувство и това си личи по резултата, който показваш. Прекрасни кулинари като теб трябва да имат самочувствие и никога да не се отказваш от страстта ти към готвенето.
3
0
marcheva14  Мария Симеоно
Невена, много си мила! За какво ниво говориш, няма такова нещо, имам толкова провали, че и никога няма да ги покажа от срам, честно!! Не съм човек който може да ги публикувала за да ми се види резила...
И още нещо да добавя, Невена, аз говоря на "ти", на всички , смятам че нямаш нещо против, така е прието негласно във всеки форум, във всяко интернет пространство. Да се обръщам към всяка от вас с Г-жо, Г-ца, Г-не и т.н. да говоря "Вие" не е прието в пространството, само споделих, мила, сега да не вземеш да подскочиш и ти. Освен това аз си ви чувствам вече и близки, е някои от вас, разбира се.
Рецептата ти е записана в онзи тефтер за добри рецепти...Поздрав!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв