Винен кебап с маслен ориз

02/05/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1319135213283
"Класическо ястие, което няма нужда от представяне... а от изяждане "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 506
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг (плешка или изрезки)
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 1 бутилка (доматено пюре)
  • вино - 1 ч.ч. (червено или розе)
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • черен пипер - 10 зърна
  • олио
  • сол
  • продукти за ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • лук - 1/2 малка глава
  • черен пипер
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки кубчета и сложете да се пържи с лука. Добавете една чаена чаша вино и оставете да къкри, след което добавете доматения сок или пюрето, черния пипер и дафиновия лист.

Оставете да къкри на слаб котлон, докато се сгъсти сосът и се свари месото.

Ориза пригответе по следния начин: В тиган стопете маслото сипете ситно нарязания лук и добавете малко вода, бъркайте докато лукът почти се стопи, прибавете ориза и три чаши вода.

Оставете да къкри на бавен огън като бъркате на моменти, овкусете с малко сол.

В чинии сипвате от месото с малко сос, а ориза прибавяте с лъжица за сладолед. По желание декорирате с пресен лук и чесън.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар