Чорба от Черноморски калкан

02/05/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Най-вкусната рибена чорба се прави с калкан, а точната рецепта ще намерите само при нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калканът се почиства и нарязва на едри парчета. Главата и част от парчетата месо се поставят в тенджера с вода, за да се сварят за около 10 минути, след това се обезкостява месото и се връща отново в бульона.

Морковите се настъргват на ситно ренде, а девесилът се нарязва на ситно, след което заедно се задушават в маслото.

Поръсват се със сол, черен пипер и вегетата и се добавят към калкана. Супата се оставя да ври до пълна готовност и се приготвя застройката.

Разбиват се жълтъците и към тях се добавя киселото мляко. Прибавя се част от бульона на супата и се разбива хубаво.

Разбърква се и се налива постепенно и с постоянно бъркане към сварената супа. При сервиране супата се поднася с резен лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар