Заек с бекон и спанак на фурна

02/05/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Най-добрата подправка за заешкото си остава .... беконът. Опитайте и ще се уверите сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. цял (охладен)
  • масло - 60 г
  • спанак - 300 г замразен
  • чесън - 2–3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • джоджен - 1 шепа листа
  • дафинов лист
  • универсална подправка - вегета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бекон - суров за покриване на заека
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека почистваме и измиваме. Подправяме го със сол, черен и червен пипер отвън и отвътре и го намазваме с масло.

Поставяме го в тава. Около него нареждаме замразения спанак, поръсваме го с вегета и от другите подправки. Наливаме бялото вино.

Суровия бекон нарязваме на тънки парчета и покриваме заека от горната му страна. Поставяме листата джоджен, скилидките чесън и дафиновия лист.

Печем в йенска тенджера под капак около час – час и двайсет минути на 180 градуса. След това махаме капака и печем до приятна коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар