Пай от тиквички с шунка и пармезан

02/05/2017
"Страхотна вкусотия, идеален е за работната седмица "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 154
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 бр.
  • сирене - 50 г
  • колбас - 100 г шпек
  • шунка - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • олио - 3 с. л.
  • яйца - 3 бр. едри
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 1 и 1/2 ч. ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с тел яйцата, добавя се олиото, прясното мляко, брашното, смесено с бакпулвера и пресято през сито.

Тиквичката се обелва, нарязваме на кубчета заедно със шунката и шпековия колбас. Прибавят се в яйчената смес, разбърква се с вилица.

Накрая се добавя пармезан, нарязан ситно пресен магданоз и се овкусява със сол на вкус и смлян черен пипер.

Всички продукти се разбъркват, за да се получи като кексова смес. В тавичка около 26 см върху хартия за печене сипваме сместа.

Печем в загрята фурна 180-190 градуса около 35-40 минути, проба с дървено шишче да излезе сухо.

Изважда се и охладен се нарязва като торта. Страхотна вкусотия, идеален е за работната седмица.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар