Крилца на фурна с пъстри зеленчуци

02/05/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор278854671
"Такъв вкусен обяд сме ви при готвили, че ще излапате цялата порция на един дъх "
Приготвяне30 мин.
Готвене105 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 174
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки крилца – 8 бр.
  • картофи – 800 г
  • моркови – 4 бр.
  • лук – 2 глави
  • грах – 1 консерва малка
  • доматено пюре –1 с.л.
  • бяло вино – 150 мл
  • олио – 4 с.л.
  • масло – 50 г
  • универсална подправка – 1 с.л. зеленчукова
  • бял пипер – 1 к.л.
  • дафинов лист – 2 листчета
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и ги подсушете. В купа сложете доматеното пюре, добавете 2–3 с.л.бяло вино, бял пипер и щипка сол.

Разбъркайте сместа и с нея намажете крилцата. Подредете ги в тавичка и ги оставете да престоят така около 1 час.

След това налейте отстрани в тавичката останалото бяло вино, 1 чаена чаша вода и нарежете на парченца маслото върху крилцата.

Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час.

Докато се готвят крилцата обелете картофите, морковите и лука. Нарежете ги на по–едри парчета. Сложете ги в дълбока купа и към тях прибавете отцедения от водата грах.

Поръсете с щипка сол, зеленчукова подправка, олио и 2 листчета дафинов лист. Разбъркайте зеленчуците, така че да се смесят с подправките.

Извадете тавичката с крилцата от фурната, махнете фолиото и разпределете приготвените зеленчуци около тях.

Ако е необходимо добавете още малко топла вода. Върнете отново тавичката във фурната, този път без фолиото и печете още около 45 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар