Вкусен спаначен бюрек

02/05/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Не чакайте втора покана, ами веднага опитайте този пролетен бюрек, докато не са го излапали лакомниците "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 203
  • Преглеждания за месеца2202
  • Преглеждания за седмицата606
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака от дръжките, измийте и сложете да се задуши в малко олио и масло. Нарежете лука и джоджена на ситно, добавете и тях. Готовия леко задушен спанак дръпнете от котлона.

Разбийте яйцата и прибавете сиренето като го натрошите. Разгърнете корите и всяка кора намажете с разтопено масло, разпределете навсякъде по кората от спанака и от сместа на сиренето с яйцата.

Започнете сгъването по дължина на корите, като широката част на бюрека е около 8 см. Така навития бюрек преместете в тавата на фурната, с другите кори процедирате по същия начин, ако обичате с по-малко плънка, можете да завиете по две кори.

Готовите бюреци намажете с масло преди печене. Печете в загрята фурна до хубав златист загар.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар