Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Вкусен спаначен бюрек

Вкусен спаначен бюрек

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусен спаначен бюрек
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
02/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Не чакайте втора покана, ами веднага опитайте този пролетен бюрек, докато не са го излапали лакомниците"

Необходими Продукти

  • спанак - 800 г пресен ( може и лапад)
  • кори за баница - 1 пакет (Одрински или на сач)
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • джоджен
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака от дръжките, измийте и сложете да се задуши в малко олио и масло. Нарежете лука и джоджена на ситно, добавете и тях. Готовия леко задушен спанак дръпнете от котлона.

Разбийте яйцата и прибавете сиренето като го натрошите. Разгърнете корите и всяка кора намажете с разтопено масло, разпределете навсякъде по кората от спанака и от сместа на сиренето с яйцата.

Започнете сгъването по дължина на корите, като широката част на бюрека е около 8 см. Така навития бюрек преместете в тавата на фурната, с другите кори процедирате по същия начин, ако обичате с по-малко плънка, можете да завиете по две кори.

Готовите бюреци намажете с масло преди печене. Печете в загрята фурна до хубав златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Ванче, разрешавам си да кача още една снимка към този чудесен турски бюрек със спанак, всичките мои съставки са идентични с твоите. Благодаря!
01.03.2018 00:40
1
Покажи всички подкоментари