Руски вареники с вишни

02/05/2017
РАГот РАГПомощник Готвач
"Един десерт, за който дълго ще говорят всички, опитали го "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • мляко - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 25 г
  • масло - 40 г
  • сол - 1/2 ч.л. (на вкус)
  • сладко от вишни - 150 - 200 г
  • заквасена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На слаб огън разтопете маслото. Яйцата се разбиват, като се сипват млякото, захарта, маслото и солта.

Прибавя се брашното и се омесва добре, за да се получи твърдо тесто, разточва се на тънка кора.

С пръстен се отрязват форми, в които се завива по една чаена лъжичка сладко от вишни. За да се слепнат по-добре, тестените форми се намокрят по края с малко вода.

В кипяща вода се пускат варениките за 10-15 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица. Сервират се със заквасена сметана и/или масло.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар