Фъстъчени сладки

02/05/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач28232103
"Не е важно каква форма ще изберете за сладките, важното е, че са страхотни "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо299
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пудра захар - 160 г
  • фъстъчено масло - 190 г
  • маргарин - 2 с.л. разтопен
  • черен шоколад - 100 г
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • допълнително
  • растително мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се пудрата захар, фъстъченото масло и разтопеният маргарин. Разбърква се докато се омесят добре. Ако е ронливо тестото, се добавят 1-2 с.л. растително мляко.

Тестото се разточва на набрашнена повърхност (аз застлах с прозрачно фолио и там разточих) до желаната дебелина, но не по-тънко от 1 см. Използват се формички за изрязване от разточеното тесто.

Изрязаните фигурки се слагат във фризера за 1 час.

Когато се извадят, шоколадът, заедно с кокосовото масло, се разтопява на водна баня. След като е готово, се оставя за около минута да не е горещо.

Всяка формичка от тестото се потапя от двете страни в шоколада (използвах лъжица и вилица, с които да си помагам) и така всичките се нареждат на хартия за печене, за да изстине и да се стегне шоколадът.

След като поизстинат, се слагат в хладилника и няколко часа по-късно са вече готови, но е най-добре да стоят в хладилника до следващия ден.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар