Агнешки дреболии със заливка

02/05/2017
Симеон Къневот Симеон КъневЧирак
"Когато майсторите готвят традиционна българска кухня, ние си записваме и задължително приготвяме голяма чиния "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 786
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се изкисват предварително поне едно денонощие, измиват се добре и се сваряват в подсолена вода, в тенджера под налягане.

Когато станат готови ги нарязваме на ситно, а бульона прецеждаме - в него слагаме да покисне оризът.

В купа слагаме наситнените дреболии и ръсим с мащерка и джоджен, разбъркваме и ги оставяме настрана.

През това време се накълцват лука и гъбите. В дълбок тиган се загрява олио и първо се слага лукът, след 10-тина минутки и гъбите. Подправяме със сол, черен и червен пипер.

Прибавяме овкусените дреболии, а в последствие и ориза заедно с бульона. В отделна купа разбиваме с тел яйцата, брашното и млякото.

Сместа от тигана изсипваме в тава, разстиламе, добавяме малко вода, ако е необходимо да се покрие добре, около шепа от предварително нарязания магданоз и слагаме във фурната да се пече, до гоговността на ориза.

На финала заливаме с яйчено-млечната смес, поръсваме с остатъка от магданоза и допичаме. Сервираме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар