Супа с месо от патешки шийки

02/05/2017
Симеон Къневот Симеон КъневЧирак
"Не жалете шийките, колкото повече сложите, толкова по-вкусна и богата ще е супата "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките шийки се размразяват и се слагат в тенджера под налягане с една лъжица сол да се варят - поне 20 минути след сигнализацията.

После се изваждат и внимателно се обезкостяват - месото се накъсва на дребно, а бульонът се прецежда и се прехвърля в тенджера, в която ще готвим супата.

Нарязваме зеленчуците на ситно, само чесъна на пръчици и заедно с месото ги слагаме в бульона.

Доливаме вода до достигане на 4 литра, добавяме универсалната подправка и оставяме да се сварят продуктите.

В купичка разбъркваме домата с фидето и ги прибавяме към супата за 10-тина минутки, ако използвате консервирани. Ако е необходимо, добавяме сол, на вкус.

Яйцето с нарязания магданоз разбъркваме в дълба купа и когато всичко е напълно готово, отместваме от котлона и правим застройка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар