Предястие от пълнени мандарини със скариди и сьомга

02/05/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1692301174
"Креативна изненада за гостите ви, които са свикнали да получават само най-доброто "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Отрежете горната част на мандаринките за капаче - толкова, колкото да ви е лесно да извадите вътрешността ми. Извадете вътрешността с помощта на лъжица или нож, като внимавате да не нараните или продупчите кората. По принцип зависи от сорта, но може и това да се стори само с пръсти.

2. В съд нарежете на парченца две от мандарините (по желание може и повече, но аз например не обичам да ми преобладават). Сока от другите две изцедете и с половината от него мариновайте за кратко сьомгата.

3. Загрейте две лъжици зехтин в тиган на силен огън, поръсете малко сол на дъното и запечете сьомгата от всички страни за по минитка, ако филето е по-дебело за малко повече. Извадете и поръсете със лимонов сок. Оставете да се охлади.

4. Накъсайте или нарежете сьомгата при нарязаните мандарини, сложете и скаридите, останалия лимонов и мандаринен сок и другите две лъжици зехтин. Подправете със сол и сух копър на вкус и разбъркайте добре всичко. Оставете за 30 минути да се слеят всички вкусове.

5. Всяка от изпразнените мандарини напълнете със сместа.

6. Сервирайте с похлупени капачета или леко кривнати настрани, за добра визия и изненада на гостите или семейството ви.

Съвет: Може да използвате вместо прясна пушена сьомга, нарязана на парченца. Би станало хубаво, но така вкусът много се изменя и би станал по-силен и интензивен.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Данче, внимавай кого каниш на гости, че малко ми е акъла и ще взема да ти се тръсна на гости в Испания....но!! само ако има мандарини със скариди и сьомга... Ето , че и Кари те харесва.
Поздрав!
2
0
Йорданка Ковачева
Идвайте момичета, добре ще сте ми дошли :) Ще си спретнем средиземноморска фиеста, пък знае ли се, може и на испанките да покажем някое българско ястие :)
1
0
Карина Трендафилова
Ох, и на мен ми потекоха лигите! Страхотна визия и представяне!
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря, Кари :)
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Данче, облизвам се. На такъв вид средиземноморски рецепти си перфектна, нямам думи колко си добра! Облизвам се отново!
2
0
Йорданка Ковачева
Ах, Миме, незнам колко съм перфектна, но любовта ми към средиземноморската кухня е голяма и благодаря, че го оценяш :) Хайде ела ми на гости и ще те черпя едни пълнени мандаринки, защото направих за цяла казарма :),макар че в рецептата описах количества като за 2 порции само.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв