Пълнозърнесто хлебче

02/05/2017
Йорданкаот ЙорданкаГотвач 2x
"Вкусно и здравословно, както всички трябва да хапваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца296
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пълнозърнесто брашно - 400 г
  • вода - 180 мл топла
  • мая - 1 бр.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • семена - 3 - 4 с.л. микс (тиквено, слънчогледово, ленено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в топлата вода. В купа слагаме брашното, добавяме солта и захарта. Прибавяме маята и замесваме тесто. Към него прибавяме микса от семена.

Може да ползвате такива, каквито ви харесват- мак, чия, ленено семе, слънчогледово или тиквено.

Омесвате добре, за да достигнат семената до всяка точка на хлебчето.

Оставете да почине 30 минути на топло и изпечете в загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар